Preturi pensiune Gura Humorului

Intr-un luxos cadru decorativ, artistii moldoveni au reprezentat pe vastele suprafete ale fatadelor, o impresionanta cantata care imbina, intr-un acord perfect, teme religioase, narative si istorice. Ansamblul picturii exterioare reprezinta o unica si suprema actiune de invocare a divinitatii pentru a obtine salvarea Moldovei de contopirea straina, fapt care era de natura sa insufle poporului credinta in izbanda sa finala. Din punct de vedere arhitectural manastirea este asemanatoare cu celelate biserici construite in perioada domniei lui Stefan cel Mare. Ridicata pe un plan trilobat, avind turla deasupra naosului si acoperis fragmentat, edificul va primi o mare nota de originalitate prin decoratie. De forma semicirculara, absidele pastreaza elemente decorative originale: firide alungite si ocnite sub cornise. Doua baze suprapuse inalta turla decorata la rindul ei in acelasi fel.

Unde gasesc cazare Bucovina?

In ambientul placut si rafinat al restaurantului va puteti satisface toate dorintele culinare, savurand bucate gustoase, gatite dupa retete traditionale. Camerele mari si pline de prospetime va vor crea de asemenea impresia trairii unei povesti bucolice.Descopera principalele obiective turistice din Bucovina, muzee, monumente UNESCO, parcuri si rezervatii naturale.Undeva in tinutul magic al Bucovinei, pe Valea Moldovei, un sat mai altfel asteapta sa fie descoperit. O vizita pe aceste meleaguri este precum o calatorie inapoi in timp catre traditiile, portul si asezarile din inima Bucovinei de odinioara, spre un taram odihnitor desprins dintre veacuri.

Construita in stil moldovenesc, in plan triconc cu abside laterale si fara turle, are biserica impodobita atat la interior, cat si la exterior, cu picturi in fresca, cu nuante predominante de rosu. Ansamblul manastiresc include, pe langa biserica, ruinele caselor manastiresti, turnul clopotnita din secolul al XIX-lea si turnul lui Vasile Lupu, din 1641. Biserica manastirii Humor este inclusa pe lista patrimoniului cultural mondial grupul Bisericilor pictate din nordul Moldovei. In incinta manastirii se afla mormantul Sfantului Cuvios Daniil Sihastrul. In apropiere de manastire se afla Stanca Soimului, locul legendarului dialog dintre Stefan cel Mare si Daniil Sihastrul. Manastirea se afla in satul Voronet, la 4 kilometri de Gura Humorului.

pensiuni Voronet, cazare Bucovina , pensiune Voronet

Caut informatii despre pensiuni Voronet

Ain aceasta zona feerica a Voronetului, intiparita cu un lirism nuantat de istorie si legenda, vacantele prezentului petrecute la Conacul Domnitei va vor face sa simtiti clipe vesnice de armonie traditionala bucovineana. Aceasta pensiune Bucovina va atrage cu un foisor rustic, numai bun pentru relaxare in zilele insorite ale verii. Asezat in inima muntilor, acesta este locul in care va puteti bucura de prospetimea naturii, de aerul pur al padurilor mirobolante si de aroma fina a fragedelor fire de iarba. Acest loc de cazare Gura Humorului dispune de un spatiu confortabil si odihnitor care va poate face sa uitati de probleme, conducandu-va catre o lume armonioasa a basmului.

Caut cazare Gura Humorului

Pensiunile in special se gasesc in sate mici si orase in care se poate ajunge mai usor folosind transportul in comun, dar se poate ajunge foarte usor folosind si masina. Pretul de cazare Bucovina la o pensiune este mai scazut decat la un hotel. O alternativa la campinguri o reprezinta curtile fermierilor, care pot oferi permisiunea instalarii unui cort si de a le folosi baia si bucataria in schimbul unei mici sume de bani. Dupa ce vei fi vizitat nordul tarii, iti vei dori, cum am patit si eu, o iubitoare a marii si a plajei, sa petreci un pic mai mult timp la poalele muntilor, in frigul padurilor si in linistea peisajelor presarate cu manastiri. Am stat doar patru zile, insa mi-ar placut sa stau vreo luna.

Tarife pensiune Bucovina

Gura Humorului a dobandit statutul de statiune turistica de interes national prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.114 din 24 februarie 2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 178 1 martie 2005. Asezarea Voronet se afla intr-o zona de deal (Obcina Voronetului Magura 816 m) la o altitudine de cca. 400, 500 m. Fostul sat Voronet, in prezent localitate componenta a orasului Gura Humorului s-a dezvoltat in jurul Manastirii Voronet, de-a lungul drumului local ce leaga cele doua localitati, drum ce urmareste valea paraului Voronet pana la confluenta acestuia cu raul Moldova. Orasul se invecineaza cu comuna Manastirea Humorului si cu comuna Partestii de Jos, la nord, la est se invecineaza cu comuna Paltinoasa, la sud cu comuna Slatina, la sud est cu comuna Valea Moldovei, la vest cu orasul Frasin.

Din punct de vedere arhitectural manastirea este asemanatoare cu celelate biserici construite in perioada domniei lui Stefan cel Mare. Ridicata pe un plan trilobat, avind turla deasupra naosului si acoperis fragmentat, edificul va primi o mare nota de originalitate prin decoratie. Manastirea Humorului este situata mai sus pe raul Humorului, aprope de orasul Gura Humorului. A fost construita in anul 1513 de catre Marele patron Toader Bubuiog. Biserica pictata a manastirii este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In trecut era cunoscuta sub denumirea Gura Homorului este o localitate din judetul Suceava . Se afla la limita estica a Obcinelor Bucovinei, in depresiunea Gura Humorului, la confluenta raului Humor cu Moldova. Se afla la o altitudine de aproximativ 470m, iar climatul este de tip temperat continental, relativ bland, cu aer curat si reconfortant.

Alta cale rutiera care strabate orasul este drumul judetean DJ 177, catre comuna Manastirea Humorului, pe valea raului Humor. Gura Humorului este conectat la sistemul national feroviar si are doua statii CFR pe magistrala Suceava Vatra Dornei: Gura Humorului Oras (in apropiere de centrul localitatii), respectiv Gura Humorului (in satul Paltinoasa din cadrul comunei suburbane cu acelasi nume). Gura Humorului administreaza fostul sat Voronet, situat in partea sud-vestica a orasului si devenit intre timp cartier al acestuia. in Voronet se afla Manastirea Voronet, monument istoric recunoscut international. Manastirea Humorului, avand hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Mucenic Gheorghe, construita in 1530 de marele logofat Toader Bubuiog, este inclusa pe Lista Monumentelor Istorice din Romania.

Tag: pensiuni Voronet cazare Bucovina pensiune Voronet
 
0
Kudos
 
0
Kudos